Super Burger (Vantaa) - (The King) SuperElvis Burger


Revisiitti Kuninkaan luona

SuperElvis Burger on ollut mielestäni se "the hampurilainen", jos jollekin pitää suositella parasta pääkaupunkiseudun grilliannosta. Kuitenkin viime vuoden vierailujen myötä muilla grilleillä en olisi tästä hampurilaisesta enää niin varma kuin aikaisemmin, koska kilpailu on selkeästi koventunut. Tämän vuoksi Kuningas tarvitsi uudelleenarvioinnin. SuperBurger-grilli eli se perinteinen Elvis-grilli on meille se grilli, joka sai innostumaan grilliruuasta. Tämä kannattaa ottaa huomioon tätä arvostelua lukiessa.

SuperElvis on hampurilaisannos, joka sisältää 5 sämpylää, 4 pihviä, 2 ananasta, 2 juustoviipaletta ja 2 kanamunaa. Näiden lisäksi annokseen tulee vielä kaaliraastetta, paria erilaista majoneesia ja jumalaista sriracha-kastiketta. SuperElvis on annoksena hyvinkin tuttu. Näitä on varmasti tullut syötyä yli sata annosta ja sen syöminen on aina ollut vuoristoratamainen kokemus.

Itse aloitan aina syömisen hampurilaisen "pohjasta" ja syön siitä kohti yläosaa, jossa salaatti sijaitsee.
Annos koostuu 4 kerroksesta, joiden ympärille makumaailma rakentuu. Aivan alimmaisena hampurilaisessa on pihvi, jonka päällä on kananmuna. Tämä on yksi suosikkikohdista koko hampurilaisessa, koska kananmuna on maustettu niin äärimmäisen hyvin ja se sopii loistavasti yhteen pihvin kanssa.  Niissä on juuri sopivasti suolaa ja grillimaustetta. Samaa grillimausteen ja suolan sekoitusta löytyy kaikista pihveistä ja kananmunista. Toisessa kerroksessa on taas pihvi ananaksen sekä juuston kanssa, jotka myös toimivat hyvin. Pihvissä olevat mausteet tarttuvat ananakseen, jolloin ananasta syödessä suussa tanssivat suolaiset ja makeat maut. Molempia kerroksia on hampurilaisessa tuplat, joten näitä pääsee maistamaan uudestaan samassa annoksessa. Viimeisessä kerroksessa pihvin ja ananaksen kanssa on myös salaattia, tomaattia, sekä suolakurkkuja. SuperElviksen päällä kulkee koko matkalla kaksi eri majoneesia, sinappia, ketsuppia ja sitä loistavaa srirachakastiketta. Srirachakastike on tulista chilikastiketta, joka ei ole kuitenkaan pistävän polttavaa vaan enemmänkin suuta kuumottavaa tavaraa.

Makumaailmansa puolesta SuperElvis on yhä "the King" pääkaupunkiseudun grillien hampurilaisten joukossa. Sen vahvuus löytyy kerroksista, jotka pitävät hampurilaisen tuoreena ensimmäisestä suupalasta viimeiseen. Annoksen hintalaatusuhde on myös todella hyvä ja vain harvassa paikassa päästään vastaaviin lukuihin.

SuperElvis on niin hyvä annos, että on suorainen sääli kuinka suurta vaihtelua annosten välillä voi olla. Kaikki on kiinni vain töissä olevasta työntekijästä. Itse en enää käy päivisin hakemassa lounasta tai muuten vain nautiskelemassa grillin tarjonnasta, koska vuorossa oleva työntekijä tekee ihan mitä sattuu. Tällöin ei ole mitenkään poikkeuksellista, että hampurilaissämpylät tai kananmunat ovat hieman jopa palaneet. Tuskaa lisää myös annoksien kokojen vaihtelu vielä tätäkin enemmän. Tämä erityisesti vaikuttaa kaikkiin ranskalaisaterioihin, joissa annoskoko vaihtelee kuin Suomen talvisäät konsanaan. SuperElvis on ollut siitä turvallinen valinta, että siinä saa aina nuo perusainesosat kuten pitääkin. Lisukkeiden kohdalla ei voi samaa sanoa, koska tähänkin tämä vaihtelu vaikuttaa uskomattoman paljon. Kaiken tämän vaihtelun lisäksi annoksen hinnat vain nousevat.

Omat vihjeeni SuperBurgerilla käymiseen:
- Grillille aina vain iltaisin. Laatu ja annoksen koko ovat huomattavasti paremmat tällöin.
- Jos pitää mennä päivisin, niin pysyttäydy hampurilaisissa.

Tällä kertaa meillä oli onni matkassa ja molemmat annokset olivat lähelle täydellisyyttä.

Maku: 5,00, vain iltaisin.
Hinta: 4,5 (9,80€)
-A


Vuosien tauon jälkeen on taas aika palata aidolle ja alkuperäiselle grilliblogin alkulähteelle, eli SuperElviksen pariin. Vuodet ovat vierineet alas Vantaankoskea, mutta Elvis Burger (nyk. Super Burger) pysyy uskollisesti samassa paikassa. Tekijätkään eivät vaihdu, vaan samat kuninkaan lakeijat pitävät puljua pystyssä vuodesta toiseen (sekä hyvässä että pahassa). Hyvässä siinä mielessä, että kunhan pysyy yön kulkijana, niin saa aina takuuvarmasti tarjoiltua settiä.

Minulla on ollut aina kaksi suosikkia Super Burgerilla: SuperElvis ja kebab-makkaraperunat. Jälkimmäinen on nälän taltuttava kunnon mättö (mistä luultavasti teemme arvostelun jonain toisena ajankohtana), kun taas SuperElvis on tarkoitettu makujen fiilistelyyn (hintansakin puolesta). Ei tätä täysin nälkään syödä, vaan tarkoituksena on nauttia makujen sinfoniasta: Raaka-aineet on mietitty prikulleen oikeaan järjestykseen, jolloin maut täydentävät toisiaan ja mehevyys ei koskaan katoa. Ja se makumaailma... Vuosien syömiskekkerit eivät ole sen hohtoa vieneet, vaan se makean ja suolaisen jatkuva iloittelu tuo hymyn huulille joka kerta. Makua löytyy moneen junaan, ja tuntuu ettei annos missään vaiheessa ala toistamaan itseään. Tästä muut grillit voisivat ottaa mallia, miettien burgereitaan enemmänkin kokonaisuuspohjalta kuin yksittäisten ainesosien sattumanvaraisina sekoituksina.

Ja kaiken tämän lisäksi SuperElvis on jotain sellaista, mitä ei muista grillikojuista löydy. En tiedä kuka tämän konseptin on alunperin keksinyt, mutta ei sillä niin väliä, koska mistään muualta (paitsi lyhytikäisestä Hyvinkään grillistä) en ole vaakaburgeria löytänyt. Ja vaikka niitä löytyisikin, en usko niiden toteutuksen olevan Super Burgerin ammattitaidon tasolla. Tämä annos on selkeästi mietitty rakkaudella grillien ammattikuntaa kohtaan, ja kuuluu siksi ehdottomasti Legendojen™ joukkoon.

Maku: 5,00 (iltaisin)
Hinta: 4,5
-R

Kommentit

  1. Mä söin tätä annosta jo lapsena Lappeenrannassa.Siellä alunperin oli Elvis grillit

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen