Jaskan Grilli (Helsinki) - Makkaraperunat


                                      "Anthony Bourdain on väärässä"

On aika palata vuoteen 2012. Tasan 3 vuotta sitten sai ensiesityksen jakso, jossa tunnettu kokkipersoona Anthony Bourdain käväisi Suomen kamaralla tutustumassa paikallisiin erikoisuuksiin. Monet paikoista ovat jotenkuten tuttuja allekirjoittaneille, mutta varsinkin yksi näistä on päässyt meidän eksklusiiviseen "vakiopaikat"-listalle: Jaskan Grilli. Tämä suloisten makujen grilli selkeästi järkytti Anthonya, ja hän silminnähden inhosi eteensä tuotua ruokaa. Veikkaamme vuosia jatkuneen sekakäytön pehmentäneen hänen päätään, koska mikään muu ei voi saada ihmistä kokemaan negatiivisia tunteita tätä maagista paikkaa kohtaan. Toteuttamamme pikagallup myös tukee tätä teoriaa 100% tyytyväisyysasteella. Tuomioistuin on puhunut ja Bourdain on siis täysin väärässä. Nyt voimme mennä takaisin itse asiaan:

Ja asialistallamme onkin tänään Jaskan Grillin makkaraperunat. Aiemmin Nipan Grillin arvostelussa sanoin kertovani teille hyvistä makkaraperunoista, ja tässä ohje kotikokeille:

1) Sopivan rapeat ranskalaiset. Kuivista käntyistä ei pidä kukaan, ja ranskiksissa on pakko olla rapeuden lisäksi myös mehevyyttä. Tähän tarvitset rasvakeittimen.
2) Makkaraa. Jokainen pitää vähän erilaisesta, mutta yleensä mitä lihaisampi sen parempi. Nämäkin dumpataan rasvakeittimeen.
3) Lisukkeet. Näissä tulee se ero surkeiden ja hyvien kokkien välillä. Ketsuppi ja sinappi eivät riitä, vaikka muut raaka-aineet olisivatkin priimaa.

Ja juuri lisukkeissa Jaskan Grilli loistaa. Pyytäessään kaikki mausteet (luonnollisesti), grillikulinaristi saa niin ison satsin erilaisia kostukkeita, että siististi syöjää hirvittää. Naama (ja paita) täynnä sooseja ei ole harvinainen näky yöllisissä kohtaamisissa Jaskan Grillin kanssa. On ananasmurskaa, on majoneesia, on juustoraastetta ja on helvetti valkosipulia niin paljon että seuraavana päivänäkin maistuu suussa! Ja nämä kaikki yhdessä tekevät majesteettisen makuelämyksen, joka hakee vertaistaan grillien kuninkuusluokassa. Ei ihme että Soinikin jytkyttää joka lauantai grillijonossa oman nimikkoannoksensa tahtiin.

Käykää, hämmästykää ja ihastukaa. Makkaraperunoiden kuningas on saapunut!

Maku: 5 hampurilaista
Hinta: 5 hampurilaista (5,5€)
-R


Jaskan grilli on siitä erikoinen paikka, koska siellä vakioruuaksemme on noussut makkaraperunat.
Muistan vielä kuinka alkuaikoina yritin metsästellä hyvää hampurilaista grillin ruokalistalta. Jaskan grillin valikoima on vain älyttömän suuri, että sieltä ei vielä ole löytynyt muuta suosikkia kuin nämä makkaraperunat.

Annos koostuu perinteisistä poimuteituista ranskalaisista ja makkarasta. Viime kertaisessa annoksessa oli kahta eri makkaralajiketta. Tätä en aikaisemmin ollut huomannut, joten en osaa sanoa onko annoksessa tosiaan kahta eri makkaraa. Muuten annoksessa ei ole suurta vaihtelua koon tai makujen puolesta ja annos on aina kypsennetty yhtä etevästi. Jaskan grillille pitää antaakin suurta tunnusta tästä pienestä vaihtelusta, jonka eteen kaikki grillit eivät valitettavasti jaksa nähdä vaivaa.

Annos kootaan suorakulmaiseen pahviastiaan, joka täyttyy jo hyvin lähelle reunojaan pelkistä makkaroista ja perunoista. Tämän päälle tulevat sitten ketsuppi, sinappi, majoneesikastike, valkosipuli, juustoraaste, kurkkusalaatti ja ananasmurska. Kuten ylläolevasta kuvasta on mahdollista nähdä, niin kyseiset lisukkeet tulvivat astian reunojen yli. Kaikki lisukkeet toimivat mielestäni hyvin annoksessa ja makumaailma pysyy rehellisenä ilman turhia kikkailuja ruoka-aineilla. Lisukkeista juustoraaste ansaitsee erikoismainninan, koska sitä harvemmin saa grillillä ruuan päälle.

Annoksesta on vaikea keksiä pahaa sanottavaa, mutta valkosipulin määrää voisi hieman vähentää. Tällä hetkellä valkosipulia on sen verran, että se jopa jättää polttavan tunteen kielelle ja muistuttaa vielä tuntienkin jälkeen syömisestään. Mausta jää mielestäni puuttumaan se ihan terävin kärki, joka olisi helposti saavutettavissa pienellä majoneesikastikkeen hiomisella.

Maku: 4 hampurilaista
Hinta: 5 hampurilaista
-A

Kommentit

  1. Näyttää kuvottavalta annokselta ollakseen joku klassinen grilli annos. Mielestäni tuo Jaskan grilli Hesassa on täyttä huijausta ja parin suonikohju-Merjan vedätystä alusta loppuun.
    Ei siihen makkispekkikseen todellakaan kuulu toi halpa ananasmurska tai pizzajuusto.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen